5 gratis comingout meditaties

Uit de kast komen zonder angst en met vertrouwen. Iedereen mag volledig zichzelf zijn. Helaas is de maatschappij nog niet altijd zover. Met deze meditaties zorg je voor een minder stressvolle coming out.

100%

jezelf zijn

100%

liefde voor jou 

100%

respect voor jou

HOE OVERLEEF JIJ JE COMING OUT?

Wist je dat er jaarlijks duizenden mensen, jong en oud, uit de kast komen en hierdoor veel stress en spanning ervaren? Zeker voor degenen uit strenge geloofsgemeenschappen kan het heel erg lastig zijn. 53% van de jongeren geeft aan moeite te hebben met hun coming out, en ook veel 65-plussers worstelen ermee.

En dat is doodzonde. Iedereen heeft namelijk het volste recht om zichzelf te zijn, zeker in het jaar 2023. Maar de realiteit sluit helaas nog lang niet altijd aan op dit ideaalbeeld. Dus hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat je jij je coming out overleeft?

Uit de kast komen is niet een kwestie van een enkele stap. Het is een proces. Misschien heb je het familie en vrienden al verteld, maar weten ze op je werk nog van niets. En als je naar een andere omgeving verhuist of van baan wisselt, kun je weer van voren af aan beginnen. Zolang je nieuwe mensen blijft ontmoeten en heteroseksualiteit de norm blijft, komt er aan het uit de kast komen eigenlijk geen einde.

5 gratis meditaties voor een stressvrije comingout 

1.'Omgaan met negatieve reacties' meditatie

2. Uit De Kast Meditatie

3. Frustratiemeditatie

4. De Regenboogmeditatie

5. LGBTI+ Meditatie

het brein achter de comingoutmeditaties

De maker van de coming out meditaties is Lizet Bakker. Meer dan 15 jaar geleden kwam zij zelf uit de kast, wat ze op zijn zachtst gezegd nogal spannend vond.


“Het leek wel of mijn hart explodeerde en ik wilde het liefst door de grond zakken. Ik was bang om afgewezen te worden, maar tegelijk wilde ik niets liever dan mezelf zijn. In die tijd deed ik nog niets aan meditatie en ik wist niet hoe ik mijn zenuwen in bedwang kon houden."


Naar aanleiding van o.a. deze stressvolle gebeurtenis ben ik me gaan verdiepen in body & mind en ontdekte ik dat mindfulness en meditatie ontzettend kunnen helpen om stress en spanning te verminderen.

Mijn kennis en ervaring heb ik gebundeld in deze speciale meditaties die gericht zijn op LGHTB die uit de kast willen komen, al uit de kast zijn gekomen en nog volop in dat proces zitten, of zichzelf nog niet volledig accepteren. Vooral dat laatste is enorm belangrijk. Wees trots op wie en wat je bent. Want jij mag er zijn!"

"Meditatie kan de symptonen van stress verminderen"